Hawke Endurance ED 8×42

289,90 

Manufacturer: Hawke

Dvogled Hawke Endurance ED

Ni na zalogi

Primerjaj
Kategorija:

Hawke Endurance ED 8×42 podrobno
Daljnogledi Hawke Endurance ED s svojimi impresivnimi specifikacijami in prvovrstnim optičnim steklom ter premazi so zelo vsestranski instrument, ki ga je mogoče uporabiti v najrazličnejših situacijah in pogojih.
Klasična konfiguracija 8×42 je tako priljubljena, ker ima številne prednosti in dosega dobro ravnovesje med velikostjo in težo instrumenta ter njegovimi zmogljivostmi za zbiranje svetlobe in nizko svetlobo, kar se lahko dokaže z izdatno 5,3 mm izstopno zenico, ki jo proizvajajo.
Čeprav ni izjemno zmogljiva, je 8-kratna povečava popolnoma primerna za vse, razen za zelo dolge razdalje, prednost pa ima v tem, da veliko lažje ohranja sliko mirno in se ne trese.
Ta zmerna moč ima tudi pomembno vlogo pri ustvarjanju širokega vidnega polja, kar je še posebej ugodno za opazovanje divjih živali in ptic, zaradi česar je veliko manj težko locirati in nato slediti vašemu motivu kot z visoko zmogljivim daljnogledom.
Osebe, ki nosijo očala, bodo še posebej cenile dolgo razbremenitev oči, ki v kombinaciji s kakovostnimi nastavljivimi okularji pomeni, da lahko natančno prilagodite razdaljo vaših oči do očesnih leč, da dosežete celotno sliko z ali brez očal.
Dobra minimalna razdalja ostrenja pomeni, da je ta daljnogled tudi dobra izbira za občasno preučevanje stvari, kot so metulji iz bližine.

Osnovne lastnosti
Hawke Endurance ED ponuja odlično ergonomijo z zasnovo zgornjih tečajev. Ta vrsta mostu, ki drži oba soda skupaj, pušča veliko prostora za udobnejši in varnejši oprijem. Ta zasnova pomaga tudi, da se daljnogled bolj nasloni na obraz, zato je porazdelitev teže veliko boljša. Daljnogled Endurance ED je tudi izjemno lahek zaradi svojega magnezijevega ohišja, ki pomaga zmanjšati težo. To vam omogoča, da jih držite brez utrujenosti dlje časa. Gumijasta obloga pomaga tudi pri zaščiti pred udarci, robustna stranska površina pa zagotavlja nedrseč oprijem. Ta daljnogled s prizmo je na voljo v črni ali temno zeleni barvi. Konstrukcija je tesno zaprta, da prepreči vdor vode in prahu. Skupaj z dušikovim polnilom za gradnjo brez megle zagotavljajo zaščito pred korozijo in plesnijo. Z lahkoto jih uporabite v slabem vremenu. Daljnogled Endurance ED je opremljen z res velikim sredinskim kolescem za fokusiranje, ki pomaga pri izjemno gladkih in hitrih nastavitvah. Oprijemljiva površina jim omogoča tudi natančno nastavitev tudi z rokavicami. Za odpravo razlik v vidu obstaja dioptrija desnega očesa, ki jo lahko zaklenete.

Optične lastnosti
Hawke Endurance ED so opremljeni z ED steklom za izjemno nizko disperzijsko sposobnost, ki zmanjšuje kromatsko aberacijo in skupaj z antirefleksnimi večplastnimi premazi, premazi za korekcijo faze in premazi dielektrične prizme pomaga pri boljši kakovosti slike. Slike so svetlejše in ostre od roba do roba z odlično barvno reprodukcijo in kontrastom. Endurance ED ponuja tudi širše vidno polje, tako da lahko vidite več in tako veliko hitreje sledite motivom. Tudi bližnja razdalja ostrenja je precej radodarna in omogoča opazovanje predmetov od blizu, kar je izjemno priročno za lov na metulje. Ti daljnogledi so opremljeni tudi s kovinskimi okularji, zaradi česar so ti daljnogledi izjemno trpežni in robustni.

Dodatki
Endurance ED je na voljo v zelo trdem oblazinjenem etuiju za shranjevanje in zaščito. Dodan je tudi neoprenski pas za vrat, pokrovi objektivov in zaščitni ščitniki za zaščito zunanjih leč.

Značilnosti daljnogleda Hawke Endurance ED
Magnezijevo ohišje
Popolnoma večplastni premaz
ED steklo
Strešna prizma
Popravek faze
Dielektrična prizma prevleka
Bak4 prizme
Centralno ostrenje
Dioptrija desnega očesa
Zasuk za oči
Vodoodporen
Odporen na meglo (polnjenje z dušikom)
Prilagodljiv stativ
Dodatki za daljnogled Hawke Endurance ED
Neoprenski ovratnik
Težek primer
Pokrovi za objektive
Ščitniki za dež
Krpa za čiščenje leč

Garancijski pogoji
Hawke ponuja 10 let garancije za serijo Endurance ED. Garancijski zahtevek je neprenosljiv in je treba predložiti dokazilo o nakupu. Tukaj lahko registrirate svoj daljnogled Hawke in av

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Hawke Endurance ED 8×42”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

sl_SISlovenian